35% korting op alle hydrofielen: HYDROFIEL35

Over Irreversible

Zij zijn opgericht in februari 2018 en zijn Franse ontwerpers en fabrikanten van sieraden voor zwangere vrouwen, ouders en kinderen.
Ze bieden een aanpasbare collectie vol liefde, Franse creaties, geboortegeschenken voor baby's en ouders.
Cadeautips voor zwangerschap en tot 5 jaar. 

Barnsteen, wat is het en waarom gebruik je het?

Baltische Amber (barnsteen)

 

Alle barnsteenkettingen zijn gemaakt van echte Baltische amber, de kraal kan variëren in grootte, kleur, vorm en lengte. Elke ketting is een handgemaakt product door professionals die jarenlange ervaring hebben op dit gebied. Sinds de oudheid wordt verwezen naar de genezende kracht van amber. In de oudheid werd barnsteen, vooral barnsteenzuur,  zelfs gebruikt in de farmacologie.

Amber is een natuurlijke pijnstiller en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer amber opwarmt tot lichaamstemperatuur, begint het barnsteenzuur te verdampen en het houdt het ontstekingsreacties tegen. Barnsteen werkt gunstig op het gemoed en geeft je net een beetje meer zon in je leven.

Volgens wetenschappers is Baltische amber 50 miljoen jaar geleden tijdens het Eoceen verharde hars van naaldbomen ontstaan. Geaccumuleerde hars werd gewassen door de rivier van de bosbodem en ingebankt naar het zuiden van de Oostzee. Na verloop van tijd, als gevolg van oxidatie en polymerisatie processen veranderde de fossiele hars in  amber. De Oostzee vormde uit de bovengenoemde hars van naaldbomen gedurende 2 miljoen jaar de barnsteen, waarbij een verscheidenheid aan vormen en kleuren is ontstaan. Soms zijn kleine fossielen te vinden in de versteende hars.

De string van de barnstenen kralen is zo ontworpen dat als er een goede hoeveelheid druk wordt toegepast de ketting breekt. Elk stuk van barnsteen is individueel dubbel geknoopt. In het geval dat de draad breekt, vallen er dus geen dertig kraaltjes los.

Dat het helpt bij pijn bij doorkomende tanden mag ik niet beweren. Ik kan me wel voorstellen dat de zuren uit de hars een werking op het lichaam hebben. Over de kleur wordt gezegd dat hoe lichter de hars, hoe meer zuren het bevat. Persoonlijk vind ik het minstens zo belangrijk dat je kindje een ketting heeft die bij hem past. Dat weet alleen jij als ouder.

Een ketting bevat meer zuren dan een armbandje. 

Mijn kinderen dragen hun kettingen dag en nacht. Ook tijdens douchen en slapen en ook als ik er zelf niet bij ben. 

Moet je een ketting reinigen? Het is een hars. Geen edelsteen. Het voelt zelfs een beetje plastic aan. En er kunnen krasjes opzitten. Zo is dat met natuurlijke producten. Niets in de natuur is perfect. Je kan de ketting reinigen onder stromend water, maar het hoeft niet. Doe waar jij je prettig bij voelt.

En dan nu het officiele advies mbt kettingen:

Let op:

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de veiligheid van kettingen onderzocht. De NVWA stelt dat de kettingen voor baby's gevaar kunnen opleveren tijdens het gebruik. In het geval dat een kraal splijt en in de mond van een baby terecht komt, kan dat gevaarlijk zijn. Deze kettingen zijn niet geschikt voor baby's, gebruik ze alleen als je kind drie jaar of ouder is.